Elitaş: Sandıktan kaçan sandığın içinde kalır

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Elitaş: - "Koalisyon kurmaktan, hükümet ortağı olmaktan kaçan yanlış yapar ama sandık öne gelmek mecburiyetinde olduğunda sandıktan kaçan sandığın içinde kalır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2015 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elitaş: Sandıktan kaçan sandığın içinde kalır

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve eski Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Koalisyon kurmaktan, hükümet ortağı olmaktan kaçan yanlış yapar ama sandık öne gelmek mecburiyetinde olduğunda sandıktan kaçan sandığın içinde kalır" dedi.

Partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan Elitaş, bugün ilk defa CHP heyeti ile bir görüşmenin yapıldığını anımsatarak, bu görüşmenin 1,5 saatten fazla sürdüğünü, yarın MHP ile bir sonraki günde ise HDP ile görüşeceklerini, görüşmelerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Elitaş, koalisyon çalışmalarını samimiyetle götürmeye gayret ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Koalisyon çalışmalarında hiçbir kırmızı çizgilerimiz yoktur. Hiçbir olmazsa olmazımız da yoktur. Ama koalisyon sadece gelecekle ilgili olmalı, geçmiş ile ilgili olamamalı. Cumhurbaşkanımızla ilgili hesap yapma ya da makamını dile getirip koalisyonun esas noktası haline getirildiği taktirde bizlerin 'dur' demesi lazım. Çünkü hükümetle alakası olmayan, idare ile ilgisi olmayan meselelere girdiğiniz takdirde sonuç alamazsınız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini verdiğini ifade eden Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü

"Artık görev siyasi parti genel başkanlarına ve milletvekillerine düşüyor. Partilerin genel başkanları ve milletvekilleri, koalisyon kurma çalışmaları için gayret gösterecekler. Bir noktada müşterekleri bulmak, en imkansızı bulmak için gayret gösterecekler. 7 Haziran öncesinde elleri taş dolu, elleri sıkılı, ağızları iğne dolu siyasetçilere artık bunları tamamen bırakıp, yeni bir sayfa açarak birlikte hareket etmenin yollarını gayret edecekler."

Elitaş, siyasi partiler arasında heyetler kurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah yarında MHP ile de heyetler oluşturulur. Türkiye yakın bir gelecekte hükümetini milletin verdiği mesaj doğrultusunda gerçekleştirme imkanı bulur, olmazsa çözüm belli. Sizin yetkilileriniz, milletvekilleriniz çözemiyorsa, tekrar sizlere müracaat edip, çözemediğiniz meseleye yardımcı olalım deyip sandığı herhalde tekrar milletin önüne getirmek zorunda kalırız. Kalmayız diye ümit ediyoruz. Çünkü koalisyon kurmaktan, hükümet ortağı olmaktan kaçan yanlış yapar ama sandık öne gelmek mecburiyetinde olduğunda sandıktan kaçan sandığın içinde kalır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber